Leírás
Az ergonomikus konyhában a berendezés „minden porcikája” a használó kényelmét és egészségét szolgálja. Az ergonómiai kutatások eredményeinek használatával ugyanis a középpontba állított ember köré szervezhetjük a konyhát. A bútorok és háztartási készülékek logikusan követik a konyhai tevékenységek menetét, ugyanakkor elég helyet biztosítanak a munkavégzéshez és a tároláshoz egyaránt. A munkapult magassága, a háztartási készülékek beépítése és a bútor belsejének kialakítása kivétel nélkül a használó egyéni adottságaihoz igazodik, hogy a konyhai tevékenységet megkönnyítse.
A gazdagon illusztrált könyv a konyha berendezésének menetét mutatja be az ergonómia szabályainak figyelembevételével. Hasznos segítsége lehet az építészeknek, belsőépítészeknek, lakberendezőknek éppúgy, mint a konyhájukat tervezgető olvasóknak.
Tündérkert Kiadó, 2008.
Írta: Balogh Diána
Kapcsolódó kiadvány:
Kapcsolódó témakör:
Paraméterek
Szerző | Balogh Diána |
Cím | Testreszabott konyha |
Alcím | Konyhatervezés az ergonómia jegyében |
Kiadó | Tündérkert Kiadó |
Kiadás éve | 2008 |
Terjedelem | 172 oldal |
Formátum | 21x22 cm, keménytáblás |
ISBN | 978 963 06 5365 7 |
Tartalom
Az ergonómia történeti áttekintése
Az ergonómia definíciója
A konyhatervezést befolyásoló ergonómiai tényezők
Munkafolyamatok sorrendje
Munkaháromszög
Konyhaformák
A fő munkaterületek elhelyezkedése és helyigénye
A munkavégzés magassági zónái
Konyhabútorok magassági méretei
A használóhoz igazított munkapult
Mosogatótál helyes magassága
Háztartási készülékek magasságai
Konyhabútor magassági méretei
Minek hol a helye?
A konyhabútor belső világa
Világítás a konyhában
Konyhai zajhatások