Leírás
A szamóca a legkorábban érő, nagyon kedvelt gyümölcsünk. Népszerűségét annak köszöneti, hogy gyümölcse értékes, kellemes aromájú, telepítése után gyorsan termőre fordul, és így a befektetett tőke gyorsan megtérül. A termesztéstechnológia fejlődésével a friss gyümölcs az év majd minden hónapjában a piacon van. A hazai termesztésű szamóca beltartalmi értékei messze kiemelkednek a nemzetközi mezőnyből, ezért örvendetes, hogy a termesztési kedv ismét fellendülőben van. A könyv segítséget nyújt az új telepítés megtervezéséhez, a szamócaművelési rendszer kiválasztásához. A fajták értékmérő tulajdonságainak, környezeti igényeinek ismeretében kiválasztható a leginkább megfelelő fajta, illetve a leggazdaságosabb telepítési mód. A szerzők mindenre kiterjedően leírják a teljes termesztéstechnológiát, a telepítés előtti teendőktől kezdve az ültetvényápolási, növényvédelmi feladatokon át a betakarítási, csomagolási munkálatokig. Az egyre inkább terjedő fólia alatti hajtatással megnövelhető a friss fogyasztásra termesztett szamóca idénye. A nagy figyelmet igénylő hajtatásos szamócatermesztéssel külön fejezet foglalkozik.
Mezőgazda Kiadó, 2014.
Szerkesztette: Dénes Ferenc
Írta: Benécsné dr. Bárdi Gabriella, Dr. Dénes Ferenc, Dr. Glits Márton, Kollányi Gábor, Dr. Papp János, Dr. Pénzes Béla, Dr. Petrányi István, Dr. Szilágyi Katalin
Paraméterek
Sorozat | Házunk táján |
Szerző | Dénes Ferenc |
Cím | Szamócatermesztés |
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
Kiadás éve | 2014 |
Terjedelem | 134 oldal |
Formátum | B/5, keménytáblás |
ISBN | 978 963 286 606 2 |