Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Élelmiszer- és vendéglátóipar

Rendezés:
Nézet:

E könyv a múltról szól – bevallottan a jelennek üzenve. De nem oly módon, hogy a múlt eseményeit a jelen szemléletéhez, elvárásaihoz igazítja. Éppen fordítva, a múlt minél többrétű és összefüggő bemutatásával kíván a jelenkor számára tükröt tartani. A magyar borkultúra mélységeit látva állíthatjuk, a múlt számos eleme a jelen és a jövő számára nem csak érvényes, de eredményesen fel is használható. 

1.500 Ft

A kötet a Turizmus-vendéglátás ágazat szakmáinak alapképzéséhez készült, azzal a céllal, hogy a szakmaválasztás előtt álló tanulók megismerjék a cukrászok tevékenységét, a szakmai előírásokat, a munkakörnyezetet, a berendezéseket, gépeket, eszközöket, nyersanyagokat, valamint a cukrászati félkész és késztermékek alapműveleteit. 

5.200 Ft 4.680 Ft

A könyv a turisztikai szakképzésben részt vevő idegenvezető és turisztikai szervező, értékesítő tanulók számára készült, a legújabb kerettantervi követelmények figyelembevételével. Megismerkedhetnek a napjaink turizmusában és vendéglátásban kiemelt szerepet játszó gasztronómia fő területeivel: az ételek-italok elkészítésének, szervírozásának és fogyasztásának szabályaival, hazai tájegységeink kulináris sajátosságaival, a különböző nemzetek étkezési kultúrájával. 

4.580 Ft 4.351 Ft

Könyvünket ajánljuk minden ínyencnek, hobbiszakácsnak és történelem iránt érdeklődőknek. Az oktatásban a Gasztronómiai alapismeretek tantárgyhoz javasoljuk szakiskolás és szakközépiskolás tanulók számára, valamint az OKJ-s képzésekben részt vevőknek is segítséget nyújt a vizsgára felkészülés során.

1.480 Ft 1.406 Ft

Napjainkban sokat emlegetjük azt a régi elvet, hogy „az vagy, amit megeszel”. Ebben a formában Feuerbach német filozófus írta le, bár már Hippokratész is hangsúlyozta: „Gyógyszered legyen ételed, s ételed legyen gyógyszered”. Egyre többet tudunk a vadontermő, de főként a termesztett gombák kémiai-biológiai értékeiről, a fogyasztásukkal összefüggő előnyök (esetleg hátrányok) kérdéseiről.

6.993 Ft

A könyvben lévő receptek, finomságok elkészítéséhez, adjunk időt magunknak a főzésre. Két percnél mindenképpen többet. Ne kapkodjunk, ne rohanjunk, amint elkészültünk családunkkal üljük körbe a szépen megterített asztalt. A harmónia fokozza az ízek élvezetét. 

1.980 Ft 1.782 Ft

Ez a jelentős mű többéves gyűjtő, rendszerző, lektoráló, pontosító, szerkesztő munka és széles körű összefogás eredménye. A munka koordinálását, a kézirat szerkesztését dr. Csizmadia László vállalta magára. A kötet a három nagy területet – vendéglátás, turizmus, szállásadás – külön-külön szerkesztve tárgyalja. 

11.500 Ft 9.775 Ft

A szója a XX. század karriernövénye. Nemcsak Kelet-Ázsia, de már Európa és Amerika népeinek táplálkozásába is nélkülözhetetlenül beépült. A modern élelmiszeripar egyetlen ága sem nélkülözi ma már a szójafehérjét, a szójababot vagy a szójalecitint, hiszen beltartalmi, táplálkozásbiológiai értéke vitathatatlan, kedvező élettani hatása bizonyított. 

3.900 Ft

Stephen Le kanadai biológiai antropológus könyve elődeink táplálkozási stratégiáit feltáró nagy ívű történeti áttekintés, a világ különböző földrészein élő embereket és az ottani ételfogyasztási szokásokat bemutató szórakoztató útirajz, aktuális tudományos kutatás és meggyőző életmód-tanácsadó egyszerre.

4.500 Ft 4.050 Ft

Az agrárgazdasági élelmiszer-előállítás a növényi eredetű nyersanyagok betakarítását követően, illetve az állatok vágásával kezdődik. Színhelye általánosan megfogalmazva: az agrárgazdasági élelmiszer-előállító hely vagy más néven élelmiszer-előállító üzem. Egy üzem tervezése, megvalósítása és fejlesztése összetett műszaki-gazdasági feladat, amely sokféle szakember tartós és összehangolt munkáját követeli meg.

4.950 Ft

Hazai gyógynövényekből, virágokból, bogyós és egyéb gyümölcsökből minden komolyabb ráfordítás nélkül készíthetők ízletes ágyas pálinkák, likőrök és borok. E könyv pontos útmutatásai és az ízesítőül ajánlott növények felhasználhatóságához összeállított táblázatos naptár segítségével az olvasónak garantálhatóan sikerülhet saját készítményét „megalkotnia”. 

3.860 Ft

A hús- és baromfiipari technikus és a baromfi-feldolgozó szakképzés tankönyve. A húsipar arra törekszik, hogy termékeinek meghatározó hányadát feldolgozott, ún. konyhakész, vagyis konyhára előkészített állapotban és töltelékes készítmények formájában forgalmazza. 

4.100 Ft

A lekvárfőzés, a zöldségek, a húsok tartósítása, a gyümölcslevek konzerválása vagy esetleg a likőrkészítés szórakoztató és hasznos elfoglaltság, hiszen a szezonális finomságokat így hosszabb ideig élvezhetjük, és a saját ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk.

3.500 Ft 3.150 Ft

A könyvet mindazoknak ajánljuk, akik valamilyen szinten közelebb akarnak kerülni a borhoz, akiknek a borfogyasztás több, mint egy táplálkozási aktus. Meggyőződésünk, hogy Magyarországon a kulturált borfogyasztás része az általános kulturáltságnak.

1.960 Ft

A hároméves cukrászképzés központi programjára, szakmai- és vizsgakövetelményeire épülő könyv a letölthető e-tananyag melléklettel korszerű eszköz a megújuló szakmai oktatásban. Minden szempontból megfelel a modulrendszerű, kompetencia alapú képzés igényeinek.

6.500 Ft 6.175 Ft

A Cukrászszakmai ismeretek 1. a Turizmus-Vendéglátás ágazat, a vendéglátóipari szakmák számára készített tankönyvcsalád egyik kötete. A könyv a termékkészítéshez szükséges alapozó ismeretekkel, a higiéniai, munkavédelmi követelményekkel, a nyersanyagok technológiai szerepével, a gépekkel, berendezésekkel, eszközökkel, a műveletek előkészítésével, majd a félkész termékek előállításáva1, a cukorkészítményekkel, töltelékekkel, gyümölcstartósítással, bevonóanyagokkal, tésztákkal és ezek feldolgozásával foglalkozik. 

4.400 Ft 4.180 Ft

A Cukrászszakmai ismeretek 2. a Turizmus-Vendéglátás ágazat, a vendéglátóipari szakmák számára készített tankönyvcsalád egyik kötete. A második kötet tartalma az első kötet alapozó ismereteihez kapcsolódik. 

4.400 Ft 4.180 Ft

A vendéglátó-szakképzés számára készült tankönyv ismerteti a fő élelmiszercsoportok alkotóelemeinek fizikai, kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait, a tartósítási tudnivalókat, továbbá az alapvető árutulajdonságok változásait.

3.880 Ft 3.686 Ft

A tankönyv a vendéglátó-szakképzésben részt vevő szakács, cukrász, pincér és vendéglátás-szervező tanulók számára készült, a legújabb szakképzési kerettantervek alapján. 

2.580 Ft 2.322 Ft

A tankönyv a vendéglátó-szakképzésben részt vevő szakács, cukrász, pincér és vendéglátás-szervező tanulók számára készült, a legújabb szakképzési kerettantervek alapján.

2.990 Ft 2.093 Ft

A szerzők az élelmiszerek mikrobiológiai és kémiai-toxikológiai tudományával ismertetik meg az olvasót. A kiadvány kiválóan használható az orvostanhallgatók és az egyéb szakirányú felsőfokú képzésben részesülők számára tankönyvként is.

4.255 Ft