Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Raktározási folyamatok 1.

Paraméterek

Szerző Sebestyén László
Cím Raktározási folyamatok 1.
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 160 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 6738 7
Eredeti ár:
3.680 Ft
3.496 Ft
Online kedvezmény: 5%

Tankönyvünk a raktározás elméleti alapjait mutatja be, fogalmakat, lényeges folyamatokat, szabályszerűségeket ismertet. A szakma múltjával is foglalkozik, miközben a folyamatos technológiai fejlődést figyelembe véve a jelen és a jövő kontextusába helyezi.

Leírás

A raktározás az áru tárolására, állagának megóvására, a készletek elhelyezésére szolgáló tevékenység. A raktározás célja a nyersanyag biztonságos tárolása a felhasználásáig, fizikai tulajdonságainak megőrzése, önálló raktár esetében az expediálási feladatok ellátása. A logisztikai láncban egymást követő fázisok a raktárakon keresztül kapcsolódnak egymáshoz, ezért a raktározás tevékenysége nagy szerepet játszik mind az áru-, mind az információáramlásban.

Tankönyvünk a raktározás elméleti alapjait mutatja be, fogalmakat, lényeges folyamatokat, szabályszerűségeket ismertet. A szakma múltjával is foglalkozik, miközben a folyamatos technológiai fejlődést figyelembe véve a jelen és a jövő kontextusába helyezi. Rengeteg ábrát, képet tartalmaz, melyek segítségével könnyebben sajátíthatók el a raktározás gyakran összetett, pontosságot és koncentrációt igénylő folyamata. Az általános ismereteken túl külön figyelmet szentel a speciális termékcsoportok – mint pl. a gyógyszerek és vegyi anyagok – tárolásának, hiszen ezek a termékek az átlagosnál nagyobb kockázatot rejtenek magukban. A könyv elméleti tudásanyaga a példák, feladatok segítségél könnyen átültethető a gyakorlatba.

A kiadvány fő témakörei:

A raktárak helye, szerepe a nemzetgazdaságban;

Raktározási folyamatok;

Áruk tárolása és kezelése

 

Műszaki Könyvkiadó, 2021.

MK-7001

Írta: Sebestyén László

Szakmai lektor: Nagy Dezső

 

Kapcsolódó kiadványok:

Raktározási folyamatok 2.

Raktározási ismeretek példatár

Az áruforgalom lebonyolítása

Fenntartható raktárkezelés autonóm drónokkal