Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pulmonológia

Paraméterek

Szerző Losonczy György – Müller Veronika – Horváth Gábor – Tamási Lilla
Cím Pulmonológia
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 800 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 226 768 5
Eredeti ár:
19.800 Ft

A pulmonológiai betegségek felismerése és szakszerű ellátása minden gyakorló klinikus feladata, mint ezt a 2020 tavaszán tomboló koronavírus-járvány is mutatja. Tüdőgyógyászok és intenzívesek mellett belgyógyászok, sebészek, neurológusok (tovább kellene sorolni szinte az összes szakmát) teljesítenek szolgálatot egy-egy koronavírus-fertőzöttek ellátására létrehozott osztályon.

Leírás

A pulmonológiai betegségek felismerése és szakszerű ellátása minden gyakorló klinikus feladata, mint ezt a 2020 tavaszán tomboló koronavírus-járvány is mutatja. Tüdőgyógyászok és intenzívesek mellett belgyógyászok, sebészek, neurológusok (tovább kellene sorolni szinte az összes szakmát) teljesítenek szolgálatot egy-egy koronavírus-fertőzöttek ellátására létrehozott osztályon. A koronavírus alsó légúti gyulladást, pneumoniát, legsúlyosabb esetben felnőttkori respirációs disztressz szindrómát okoz. Az idősebb, krónikus betegségekben szenvedők a legveszélyeztetettebbek: a dohányosok, krónikus tüdő- és szívbetegek, daganatos kórképben, immunhiányos állapotban megbetegedettek.

Ez a pulmonológiai kézikönyv a teljesség, az érthetőség és a korszerűség igényével készült. Ahol szükséges, a kórképek tárgyalása a molekuláris biológiai alapokkal indul. Az elmúlt 25 évben ez a kötet a negyedik, melyet a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika vezető oktatói szerkesztettek. Tisztelettel ajánljuk minden gyakorló orvosnak, tüdőgyógyász és belgyógyász szakorvosjelölteknek és más szakmák minden érdeklődőjének, akik ismereteiket fel kívánják frissíteni nem csak a tüdőgyógyászat, hanem például az alvásmedicina, a nem-invazív lélegeztetés, a légzési rehabilitáció vagy a tüdőrák ellátásának területén.

Medicina Könyvkiadó, 2022.

Szerkesztette: Losonczy György – Müller Veronika – Horváth Gábor – Tamási Lilla