Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pincérszótár

Paraméterek

Sorozat Híd szótárak
Szerző Stephanides Éva
Cím Pincérszótár
Alcím A vendéglátóhelyeken használt leggyakoribb 2500 szó és kifejezés angol-magyar és magyar-angol szótára
Kiadó Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 150 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 409 215 5
Eredeti ár:
3.990 Ft
3.391 Ft
Online kedvezmény: 15%

Ez a szótár segít, hogy a világon bárhol használható angol nyelven eligazodjunk az éttermekben, sörözőkben, büfékben és cukrászdában. Segítségével hatékony és pontos lehet a „vendég” és a „pincér” közötti beszélgetés. A szótárt ajánljuk a finom ételeket, édességeket és italokat elfogyasztani kívánó „vendégek” mellett a pincéreknek, pultosoknak is, akár büfében vagy presszóban, akár más vendéglátó elárusítóhelyen dolgoznak.

Leírás

Ez a szótár segít, hogy a világon bárhol használható angol nyelven eligazodjunk az éttermekben, sörözőkben, büfékben és cukrászdában. Segítségével hatékony és pontos lehet a „vendég” és a „pincér” közötti beszélgetés. A szótárt ajánljuk a finom ételeket, édességeket és italokat elfogyasztani kívánó „vendégek” mellett a pincéreknek, pultosoknak is, akár büfében vagy presszóban, akár más vendéglátó elárusítóhelyen dolgoznak.

A szótár tartalmazza a cukrászsütemények, hidegkonyhai készítmények felsorolását, alapanyagait és elkészítésük módozatait, a magyar nyelvterület specialitásait, az étel- és itallap felosztását, a korszerű táplálkozás jellemzőit és összetevőit, a vendéglátóhelyek, kávéházak berendezését, az asztalfoglalás, a reklamáció kezelésének és a számla kiegyenlítésének, valamint rendezvények szervezésének módjait. Külön fejezet foglalkozik az álláskeresés, állásváltoztatás, pályázatok, pályaorientáció témakörével. Ahol ez indokolt (kérések, utasítások, típuskérdések és típusválaszok), a szótár a szavakon kívül kifejezéseket és alapmondatokat is megad. A szótár két részből áll. A szavak az angol–magyar, illetve a magyar–angol részben is tematikus csoportosításban találhatók.

Szótárunkat haszonnal forgathatják a vendéglátó szakmát tanuló diákok ugyanúgy, mint a nap mint nap angol nyelven beszélő vendégeket fogadó, illetve az angol nyelvterületen állást vállalni szándékozó vendéglátóipari szakemberek.

A szótár összeállítója, Stephanides Éva az angolnyelv-oktatás elméletének elismert hazai szakértője, több évtizedes tapasztalata van az angol nyelv tanításában.

 

Tinta Könyvkiadó, 2019.

Írta: Stephanides Éva

 

Kapcsolódó kiadványok:

Pincér szakmai ismeretek

Felszolgáló szakmai ismeretek

Sommelier - a jövő hivatása

 

Kapcsolódó témakör:

Élelmiszer- és vendéglátóipar

Tartalom

Előszó

Rövidítések

Angol–magyar

Catering units

Coffee-house

Opening hours

Menu and its parts

Menus, bills of fare

Types of food

Drink list

Alcoholic and hard drinks

Beers

Liqueurs and other hard drinks

Wines

Characteristics of wine

Soft drinks

Alcohol-free drinks

Coffee, tea

Pastries, Cakes and Desserts

Pastry, fancy cakes

Cakes

Ice creams, ices, puddings

Table reservation

Where is the restaurant?

Where is the table?

Cold buffet

Bread, sandwiches

Cold cuts

Butter, cheese

Sauces

Salads

Egg dishes

Patés, cold plates

Plain one-dish course

Modern kitchen

Hungarian cuisine

Hungarian dishes

Hungarian wines

Complains in a Restaurant

… is missing from the table

The food is…

Settlement of the bill

Basic vocabulary for waiters and counter-servants

Restaurant employees/staff

The tasks of waiters

Features of good and bad waiters

Cold and warm foods. The preparation and characteristics

About foods in general

Kitchen utensils

Quantities, portions

Characteristics of foods

Preparation of food

Ingredients of foods

Fruits

Vegetables

Spices

Food products

Dairy products

Bakery products

Meats

Poultry

Chitterlings

Sausages, cold cuts

Fish, fruits of the sea

Laying the table in a restaurant

Private parties

Expressions, phrases

The guest to the waiter

Trades, jobs, education, job applications

Magyar–angol

Vendéglátó egységek

Kávéház

Nyitva tartás

Az étlap és fejezetei

Étlapok

Ételfajták

Az itallap

Alkoholos italok és égetett szeszek

Sörök

Likőrök és egyéb italok

Borok

A borok tulajdonságai

Üdítőitalok

Alkoholmentes italok

Kávé, tea

Cukrászsütemények és édességek

Cukrászsütemények

Torták

Fagylaltok és pudingok

Asztalfoglalás

Hol van az étterem?

Hol van az asztal?

Hidegbüfé

Kenyerek, szendvicsek

Felvágottak

Vaj és sajt

Mártások

Saláták

Tojásételek

Pástétomok, tálak

Egyszerű egytálételek

A modern konyha

A magyar konyha

Magyaros ételek

Magyar borok

Reklamáció az étteremben

Az asztalról hiányzik…

Az étel…

A számla kifizetése

Alapszókincs pincérek és vendéglátó­pultosok részére

Vendéglői alkalmazottak

A pincérek feladatai

A jó és rossz pincér tulajdonságai

Hideg- és melegkonyhai ételek

Készítésük és jellemzőik

Az ételekről általában

Konyhai eszközök

Mennyiségek, adagok

Az ételek jellemzői

Ételek készítése

Az ételek alapanyagai

Gyümölcsök

Zöldségek

Fűszerek

Élelmiszerek

Tejtermékek

Pékáruk

Húsok

Szárnyasok, vadszárnyasok

Belsőségek

Hentesáruk, felvágottak

Halak, tenger gyümölcsei

Éttermi asztalterítés

Zárt körű rendezvény

Kifejezések, beszédfordulatok

A vendég a pincérhez

Szakma, állás, oktatás, álláspályázatok

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
3.990 Ft 3.591 Ft