Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Háziállataink

Paraméterek

Szerző Kralovánszky U. Pál
Cím Háziállataink
Kiadó Agroinform Kiadó
Kiadás éve 2006
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 502 861 0
Eredeti ár:
3.955 Ft

Az állattenyésztőnek mindig társa az állat – nem pusztán csak „termelési eszköze”! Társunk olyan élőlény, amely csak jó közérzetben, jó bánásmód mellett tudja képességeit kibontakoztatni: szaporodni, fejlődni, tejet, tojás, húst, gyapjút stb. termelni. Az állattartás nemcsak etetésből áll, hanem gondozásból is, ami nemcsak fedelet, ólat, almozást jelent, hanem szinte személyes kapcsolatot – hiszen háziállataink velünk együtt élnek, olykor gondolkoznak is.

Leírás

Az állattenyésztőnek mindig társa az állat – nem pusztán csak „termelési eszköze”! Társunk olyan élőlény, amely csak jó közérzetben, jó bánásmód mellett tudja képességeit kibontakoztatni: szaporodni, fejlődni, tejet, tojás, húst, gyapjút stb. termelni. Az állattartás nemcsak etetésből áll, hanem gondozásból is, ami nemcsak fedelet, ólat, almozást jelent, hanem szinte személyes kapcsolatot – hiszen háziállataink velünk együtt élnek, olykor gondolkoznak is. A könyvet 650 színes fotó gazdagítja.

Agroinform Kiadó, 2006.

Írta: Kralovánszky U. Pál

Fotók: Dvorszky Anna, Bécsy László, Bolyki Bence, Gilicze Bálint

Illusztrálta: Dvorszky Anna, Bolyki Bence, Bolyki István, Bolyki Viola

 

Tartalom

Kap­cso­la­taink az ál­la­tok­kal
Az ál­lat­tar­tás alap­ve­tő kér­dé­sei
Az ál­la­tok ha­gyo­má­nyos ta­kar­má­nyo­zása

A le­ge­lők­ről és a le­gel­te­tés­ről

A ba­rom­fiak tar­tá­sa és ta­kar­má­nyo­zá­sa
A puly­kák tar­tá­sa
A ka­csa tar­tá­sa
A lu­dak tar­tá­sa, hizlalása
A gyöngy­tyú­kok tar­tá­sa
A ser­té­sek te­nyész­té­se és hiz­la­lá­sa
A nyúl te­nyész­té­se
A szar­vas­mar­ha tar­tá­sa, tej­ter­me­lé­se és hiz­la­lá­sa
A ju­hok tar­tá­sa és ta­kar­má­nyo­zá­sa
A kecs­ke tar­tá­s
A ló tar­tá­sa, gon­do­zá­sa
A sza­ma­rak­ról és az ösz­vé­rek­ről
Hús­ga­lam­bok tar­tá­sa

Mé­hész­ked­jünk is

Ku­tya­tar­tá­sunk

És a macs­kák?

A könyv­ben elő­for­dult és ál­ta­lá­no­san hasz­ná­la­tos szak­ki­fe­je­zések