Házi vágás, bontás, töltelékáru-készítés
Paraméterek
Sorozat | Házunk táján |
Szerző | Bernhard Gahm |
Cím | Házi vágás, bontás, töltelékáru-készítés |
Alcím | Sertés, marha, juh, házinyúl |
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
Kiadás éve | 2020 |
Terjedelem | 94 oldal |
Formátum | A/5, keménytáblás |
ISBN | 978 963 286 760 1 |
A könyv azoknak is szolgál hasznos ötletekkel, akik mindig is saját vágású hússal látták el családjukat, azok pedig, akik még nem próbálkoztak ilyesmivel, megtanulhatják belőle. A szerző a bontáskor nyert húsrészek feldolgozásának lehetőségeivel is foglalkozik. |
|
|
Leírás
A könyv azoknak is szolgál hasznos ötletekkel, akik mindig is saját vágású hússal látták el családjukat, azok pedig, akik még nem próbálkoztak ilyesmivel, megtanulhatják belőle. Mivel háznál leggyakrabban sertést vágunk, ezért először a sertés vágásának és feldolgozásának fogásait írja le lépésről lépésre, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Ezután mutatja be a szarvasmarha, a juh és a házinyúl vágásának és bontásának munkaműveleteit. A szerző a bontáskor nyert húsrészek feldolgozásának lehetőségeivel is foglalkozik. Tárgyalja a hurka, a kolbász és hasonló finomságok készítésének menetét, a vágáskor nyert hús és egyéb termékek (sertészsír) feldolgozásának és eltartásának lehetőségeit (füstölés, hűtés, fagyasztás).
Mezőgazda Kiadó, 2020.
Írta: Bernhard Gahm
Fordította: Jakab Árpád