Gyomkonyha
Paraméterek
Szerző | Radics László |
Cím | Gyomkonyha |
Kiadó | Agroinform Kiadó |
Kiadás éve | 2014 |
Terjedelem | 206 oldal |
Formátum | A/5, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 502 976 1 |
A természetes táplálkozáshoz való visszatérés az egészséges életmódra való törekvés fontos tényezője az egész világon, így hazánkban is. Ezt az értékálló tudást szeretnénk elősegíteni könyvünkkel. Megkíséreljük bemutatni környezetünk 29 vadon termő növényét és azok gyakorlati hasznát a konyhaművészetben. |
|
|
Leírás
Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük őket, sokan gazként tekintenek rájuk, mert beterítik a kertjüket, nem hagyva levegőt a frissen vetett fűnek. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tőlük, pedig a vadnövények többsége ehető. A cickafark, a kövér porcsin, a libaparéj, a csalánfélék gyógyhatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag gyomok, melyeket kis mennyiségben vagy fűszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.
Napjainkra egyre fontosabb az egészséges táplálkozás, ehhez járul hozzá a gyomkonyha könyv, amelyben megismerhetik az olvasók a természetben megtalálható kincseket. A szerzőnek, Radics Lászlónak két hobbija van, a gyomnövények és a konyhaművészet, ebből kap ízelítőt a kedves Olvasó. A természetes táplálkozáshoz való visszatérés az egészséges életmódra való törekvés fontos tényezője az egész világon, így hazánkban is. Ezt az értékálló tudást szeretnénk elősegíteni könyvünkkel. Megkíséreljük bemutatni környezetünk 29 vadon termő növényét és azok gyakorlati hasznát a konyhaművészetben.
Agroinform Kiadó, 2014.
Írta: Radics László
Tartalom
Csipkerózsa – Rosa canin
Erdei mályva – Malva sylvestris
Fehér libaparéj – Chenopodium album
Fekete bodza – Sambucus nigra
Fekete nadálytő – Symphytum officinale
Halvány acat – Cirsium oleraceum
Kerek repkény – Glechoma hederacea
Kerti laboda – Atriplex hortensis
Komló – Humulus lupulus
Közönséges bakszakáll – Tragopogon orientalis
Közönséges cickafark – Achillea millefolium
Kövér porcsin – Portulaca oleracea
Lómenta – Menthe longifolia
Martilapu (lókörömfű) – Tussilago farfara
Medvehagyma – Allium ursinum
Mezei katáng – Cichorium intybus
Mezei sóska – Rumex acetosa
Nagy csalán – Urtica dioica
Nagy útifű – Plantago major
Parlagi ligetszépe – Oenothera biennis
Pasztinák – Pastinaca sativa
Pásztortáska – Capsella bursa-pastoris
Pongyola pitypang – Taraxacum officinale
Salátaboglárka – Ranunculus ficaria
Salátagalambbegy – Valerianella locusta
Sóskaborbolya – Berberis vulgaris
Tyúkhúr – Stellaria media
Vadszázszorszép – Bellis perennis
Zamatos turbolya – Arthriscus cerefolium