Leírás
Tankönyvünk részletesen ismerteti a vendéglátás tevékenységével kapcsolatos gazdálkodási területeket. Felépítése követi a szakács, a cukrász, a pincér, a vendéglátó eladó, a fogadós, a vendéglátó üzletvezető és a vendéglátás-szervező szakmák komplex szakmai vizsgakövetelményeit. A tananyag alkalmazkodik a 10045-12 Gazdálkodás és a 11561-16 Gazdálkodási ismeretek modul Vendéglátó gazdálkodás és Vendéglátó gazdálkodás elmélete tantárgyának témaköreihez. Az egyes gondolatmenetek lezárásaként összesen csaknem 560 változatos kérdés (az életből vett példákhoz kapcsolódó feladat, szóbeli kifejtős esszé) irányítja a figyelmet a gyakorlati munkára. Megoldásuk segíti a vendéglátós szemléletmód kialakítását. A tanulók így megismerik és elsajátítják az e szakmákban nélkülözhetetlen hozzáállást: mindig a vendég az első, extra kívánságaikat is teljesíteni kell. Az előírt tananyag kiegészül a honlapunkról letölthető digitális tartalmakkal: olvasmányok, képek, nyomtatványok bővítik tovább a tudást, jól szolgálva ezzel a vizsgákra való felkészülést és az ismeretek mélyebb, gyakorlatiasabb elsajátítását.
Műszaki Könyvkiadó, 2020.
MK-5902
Írta: Szabó Margit
Lektor: Müller Károly
Kapcsolódó témakör:
Paraméterek
Szerző | Szabó Margit |
Cím | Gazdálkodás a vendéglátásban |
Alcím | Letölthető digitális melléklettel |
Kiadó | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás éve | 2020 |
Terjedelem | 308 oldal |
Formátum | B/5, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 16 6574 1 |