Leírás
A gasztronómia örvendetes divatját éljük manapság Magyarországon. Egyre újabb és trendibb éttermek, kávézók nyílnak országszerte – több Michelin-csillagos vendéglátóhelyünk is van. Bár már nem Krúdy Gyulák és Szindbádok kanalazzák komótosan az aranyló húslevest, a vendégnek még mindig legalább annyira fontos az ember, aki fogadja őt, és a mód, ahogy az ételt kapja, mint a fogás maga. A ma pincére – ha igényes a hivatására – az alapok ismeretén túl lépést tart a kor változásaival, a szakma fejlődésével. A szakmai oktatásban is követni kell a legújabb irányzatokat, ezért korszerűsítettük a 2016 augusztusában megjelent követelmények alapján az évek óta népszerű Felszolgáló ismeretek című tankönyvünket. A klasszikus ismereteket ötvöztük az új követelmények szerinti tudásanyaggal a vendéglátás hagyományaitól kezdve a gyakorlati-higiéniai-munkaszervezési szempontokon és az „ideális” pincérkedésen át az üzleti vacsorák kívánalmainak, a modern üzlettípusok jellemzőinek megismertetéséig. A könyv hangsúlyos részét képezi az étel- és italismeret, a rendezvényszervezés, az adminisztráció és a szállodai szobaszolgáltatás is.
Műszaki Könyvkiadó, 2018.
MK-5819
Írta: Onódi Ferenc – Török István János
Lektor: Dömötör Miklós
Kapcsolódó témakör:
Paraméterek
Szerző | Onódi Ferenc – Török István János |
Cím | Felszolgáló szakmai ismeretek |
Alcím | Vendéglátás, terítés, szervírozás |
Kiadó | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás éve | 2018 |
Terjedelem | 360 oldal |
Formátum | B/5, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 16 6572 7 |