Étkezési és fűszerpaprika termesztése
Paraméterek
Szerző | Zatykó Lajos – Márkus Ferenc |
Cím | Étkezési és fűszerpaprika termesztése |
Alcím | Második kiadás |
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
Kiadás éve | 2006 |
Terjedelem | 244 oldal |
Formátum | B/5, keménytáblás |
ISBN | 978 963 286 566 9 |
Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum. A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi fűszerpaprika, valamint az étkezési paprika termesztésével, feldolgozásával kapcsolatos legújabb eredményeket összegzik. |
|
|
Leírás
Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum. A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi fűszerpaprika, valamint az étkezési paprika termesztésével, feldolgozásával kapcsolatos legújabb eredményeket összegzik. A könyv fő célja a mai, legkorszerűbb technológia elemeinek ismertetése. Ezért a termesztők, szaktanácsadók és a különböző területeken működő irányító szakemberek egyaránt jól hasznosíthatják. A szerzők a paprika biológiai igényét, a termesztés technológiáját – fajta, talaj-előkészítés, tápanyag-utánpótlás, szaporítás, öntözés, növényvédelem, hajtatás –, a technológiához és a fűszerpaprika feldolgozásához szükséges gépeket ismertetik. A művet a Paprika a konyhaművészetben című fejezet zárja.
Mezőgazda Kiadó, 2006.
Szerkesztette: Zatykó Lajos – Márkus Ferenc
Lektor: Balázs Sándor
Kapcsolódó témakör: