Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Étkezési és fűszerpaprika termesztése

Paraméterek

Szerző Zatykó Lajos – Márkus Ferenc
Cím Étkezési és fűszerpaprika termesztése
Alcím Második kiadás
Kiadó Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve 2006
Terjedelem 244 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 286 566 9
Eredeti ár:
3.900 Ft

Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum. A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi fűszerpaprika, valamint az étkezési paprika termesztésével, feldolgozásával kapcsolatos legújabb eredményeket összegzik. 

Leírás

Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum. A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi fűszerpaprika, valamint az étkezési paprika termesztésével, feldolgozásával kapcsolatos legújabb eredményeket összegzik. A könyv fő célja a mai, legkorszerűbb technológia elemeinek ismertetése. Ezért a termesztők, szaktanácsadók és a különböző területeken működő irányító szakemberek egyaránt jól hasznosíthatják. A szerzők a paprika biológiai igényét, a termesztés technológiáját – fajta, talaj-előkészítés, tápanyag-utánpótlás, szaporítás, öntözés, növényvédelem, hajtatás –, a technológiához és a fűszerpaprika feldolgozásához szükséges gépeket ismertetik. A művet a Paprika a konyhaművészetben című fejezet zárja.

 

Mezőgazda Kiadó, 2006.

Szerkesztette: Zatykó Lajos – Márkus Ferenc

Lektor: Balázs Sándor

 

Kapcsolódó témakör:

Növénytermesztés

Kapcsolódó kiadványok