Élelmiszer-biztonság és higiénia a vendéglátásban
Paraméterek
Szerző | Horváth Péter |
Cím | Élelmiszer-biztonság és higiénia a vendéglátásban |
Kiadó | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás éve | 2012 |
Terjedelem | 208 oldal |
Formátum | B/5, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 337 081 0 |
A tankönyv a vendéglátó-szakképzésben részt vevő szakács, cukrász, pincér és vendéglátás-szervező tanulók számára készült, a legújabb szakképzési kerettantervek alapján. |
|
|
Leírás
A tankönyv a vendéglátó-szakképzésben részt vevő szakács, cukrász, pincér és vendéglátás-szervező tanulók számára készült, a legújabb szakképzési kerettantervek alapján. Az első rész ismerteti az élelmiszer-biztonsági alapfogalmakat, valamint az élelmiszerek helyes tárolását, feldolgozását és értékesítését szabályozó európai uniós és hazai jogszabályokat. A második rész bemutatja a vendéglátó-üzletek kialakításának és működtetésének tárgyi és személyi feltételeit, a HACCP minőségbiztosítási rendszer elveit és gyakorlatát, ezen belül a személyi higiénia előírásait és szabályait, amelyek betartása kiemelt jelentőségű a vendéglátó-tevékenység folytatása, a napi munkavégzés során. A fejezeteket záró kérdések, az egyéni és csoportos feladatok jól szolgálják az ismeretek rendszerezését, a lényegkiemelést és a tanultak gyakorlati alkalmazását, mindezzel segítik a szakmai vizsgára való eredményes felkészülést. A könyv a szerző korábbi, azonos című könyvének felújított változata.
Műszaki Könyvkiadó, 2012.
Kiadói kód: KP-2331
Írta: Horváth Péter
Lektor: Galambosné Goldfinger Erzsébet
Kapcsolódó témakör: