Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

DSM-5-TR® klinikai esettanulmányok

Paraméterek

Szerző Barnhill, John
Cím DSM-5-TR® klinikai esettanulmányok
Kiadó Oriold és Társai Kiadó
Kiadás éve 2024
Terjedelem 466 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 6690 07 6
Eredeti ár:
10.500 Ft
9.975 Ft
Online kedvezmény: 5%

Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyve 5. kiadásának átdolgozott verziója (American Psychiatric Association). Jelen kötetet a szerzők a DSM-5-TR kézikönyv kiegészítésének szánták. Összeállításában száznál több pszichológus és pszichiáter működött közre a DSM-5-TR alapfejezeteinek megfelelően csoportosított 104 klinikai eset bemutatásával és értelmezésével.

Leírás

Jelen kötetet a szerzők a DSM-5-TR kézikönyv kiegészítésének szánták. Összeállításában száznál több pszichológus és pszichiáter működött közre a DSM-5-TR alapfejezeteinek megfelelően csoportosított 104 klinikai eset bemutatásával és értelmezésével. A tömör, épp ezért nem kimerítően részletes esetleírásokat követő diagnózis és annak szakértői megvitatása a szerzők szándéka szerint együttgondolkodásra invitálja az olvasót, legyen az mentál-egészségügyi szakember, egyetemi hallgató, rezidens, laikus vagy klinikus. Egyfelől tankönyvszerűen követhető végig a könyv lapjain, hogyan alakít ki összetett klinikai adatokból differen ciáldiagnózist egy tapasztalt klinikus, másfelől arra biztatja az olvasót, hogy mérlegelje a fejezetek végén található kísérleti diagnózisokat; egyetért-e azokkal, vagy sem.

A DSM-5-TR klinikai esettanulmányok újdonsága, hogy a pszichiátriai zavarok diagnosztizálása során kitér az etnikai hovatartozás, a szexuális irányultság és a nemi identitás szempontjaira is.


Oriold és Társai Kiadó, 2024.

Szerkesztette: Dr. John W. Barnhill M.D.

Fordította: Moukhtar Lucia

Szakmailag ellenőrizte: Prof. Dr. Rihmer Zoltán

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
47.250 Ft