Leírás
Csípős csili vagy édes paprika?
Mindegy melyikre vagyunk kíváncsiak, a könyvben választ kapunk a következőkre:
– A paprika eredete és világhódító útja
– Miért csíp?
– Tarkabarka rokonság: közkedvelt és ritka fajták
– A csilitermesztés alapjai – melyik fajtát hova ültessük, hogyan gondozzuk?
– Kártevők, betegségek – hogyan legyen egészséges a paprikánk?
– A csilikertész egy éve – tudnivalók és teendők a vetéstől a betakarításig
– Csili és társai a konyhában: különleges receptek
Cser Kiadó, 2018.
Írta: Eva Schumann
Fordította: Tömpe Anna
Lektor: Kis Krisztiánné
Paraméterek
Szerző | Eva Schumann |
Cím | Csili és társai |
Alcím | Fajták, termesztés, receptek |
Kiadó | Cser Kiadó |
Kiadás éve | 2018 |
Terjedelem | 100 oldal |
Formátum | B/5, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 278 501 1 |
Tartalom
Van, aki forrón szereti
Paprika-alapismeretek
Vigyázat, csíp!
Csilipaprikák és társaik napjainkban
Csípős, csípősebb, legcsípősebb
Tarkabarka rokonság
Az egészséges csili
A csilitermesztés alapjai
Melyik fajta mire jó?
Mindenki találhat magának kedvencet
Édes és csípős paprikafajták
A legkedveltebb magyarországi édes és csípős paprikafajták
Csilitermesztés otthon
A vetőmagtól a palántáig
Szabadföld vagy növényház?
Ültetés és gondozás
Az egészséges paprika
Betegségek és kártevők
Paprika az erkélyen, teraszon
Öntözés és növénytáplálás
A csilikertész egy éve
Csilipaprika a konyhában
A paprikabokortól a fazékig
Előételek
Levesek
Vegetáriánus főételek
Húsos főételek
Hallal és tenger gyümölcseivel készült ételek
Szószok, fűszerkrémek
A karcsúsító erő
Paprikafélék tartósítása