Témakörök
Csili és társai
2.495 Ft
Menny.:

Csili és társai

2.495 Ft
Menny.:

Csípős csili vagy édes paprika? Mindegy melyikre vagyunk kíváncsiak, a könyvben választ kapunk a következőkre: A paprika eredete és világhódító útja. Miért csíp? Tarkabarka rokonság: közkedvelt és ritka fajták. A csilitermesztés alapjai – melyik fajtát hova ültessük, hogyan gondozzuk? Kártevők, betegségek – hogyan legyen egészséges a paprikánk? A csilikertész egy éve – tudnivalók és teendők a vetéstől a betakarításig. Csili és társai a konyhában: különleges receptek.

Leírás

Csípős csili vagy édes paprika?

Mindegy melyikre vagyunk kíváncsiak, a könyvben választ kapunk a következőkre:

– A paprika eredete és világhódító útja

– Miért csíp?

– Tarkabarka rokonság: közkedvelt és ritka fajták

– A csilitermesztés alapjai – melyik fajtát hova ültessük, hogyan gondozzuk?

– Kártevők, betegségek – hogyan legyen egészséges a paprikánk?

– A csilikertész egy éve – tudnivalók és teendők a vetéstől a betakarításig

– Csili és társai a konyhában: különleges receptek

 

Cser Kiadó, 2018.

Írta: Eva Schumann

Fordította: Tömpe Anna

Lektor: Kis Krisztiánné

Paraméterek

Szerző Eva Schumann
Cím Csili és társai
Alcím Fajták, termesztés, receptek
Kiadó Cser Kiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 100 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 278 501 1

Tartalom

Van, aki forrón szereti

Paprika-alapismeretek

Vigyázat, csíp!

Csilipaprikák és társaik napjainkban

Csípős, csípősebb, legcsípősebb

Tarkabarka rokonság

Az egészséges csili

A csilitermesztés alapjai

Melyik fajta mire jó?

Mindenki találhat magának kedvencet

Édes és csípős paprikafajták

A legkedveltebb magyarországi édes és csípős paprikafajták

Csilitermesztés otthon

A vetőmagtól a palántáig

Szabadföld vagy növényház?

Ültetés és gondozás

Az egészséges paprika

Betegségek és kártevők

Paprika az erkélyen, teraszon

Öntözés és növénytáplálás

A csilikertész egy éve

Csilipaprika a konyhában

A paprikabokortól a fazékig

Előételek

Levesek

Vegetáriánus főételek

Húsos főételek

Hallal és tenger gyümölcseivel készült ételek

Szószok, fűszerkrémek

A karcsúsító erő

Paprikafélék tartósítása

Kapcsolódó kiadványok

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom