Baromfifeldolgozás
Paraméterek
Szerző | Friedrich László – Németh Csaba – Zeke Ildikó Csilla – Vén Csilla |
Cím | Baromfifeldolgozás |
Alcím | A középfokú agrárszakképzés tankönyve |
Kiadó | Herman Ottó Intézet |
Kiadás éve | 2011 |
Terjedelem | 296 oldal |
Formátum | B/5, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 309 013 8 |
A hús- és baromfiipari technikus és a baromfi-feldolgozó szakképzés tankönyve. A húsipar arra törekszik, hogy termékeinek meghatározó hányadát feldolgozott, ún. konyhakész, vagyis konyhára előkészített állapotban és töltelékes készítmények formájában forgalmazza. |
|
|
Leírás
A hús- és baromfiipari technikus és a baromfi-feldolgozó szakképzés tankönyve. A húsipar arra törekszik, hogy termékeinek meghatározó hányadát feldolgozott, ún. konyhakész, vagyis konyhára előkészített állapotban és töltelékes készítmények formájában forgalmazza. A hús- és húsalapanyagú termékek aggálymentes fogyaszthatóságát befolyásoló tényezők jelen vannak az állat felnevelésének időszakától kezdve a végtermék kibocsátásáig mindenütt. Nem közömbös, hogy egy vágóállatnak milyen az egészségi állapota, milyen környezetben tartják, mivel etetik, milyen gyógyszerekkel kezelik, hogyan szállítják a vágóhídra, milyen higiéniai feltételrendszerben vágják, húsát milyen technológiával dolgozzák fel, a terméket hogyan tárolják, forgalmazzák.
VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (Herman Ottó Intézet), 2011.
É-625
Írta: Dr. Friedrich László – Németh Csaba – Zeke Ildikó Csilla – Dr. Vén Csilla
Szakmai lektor: Kovács Gáborné, Wayda Imréné
Alkotó szerkesztő: Bereczkiné Kardeván Kinga
Kapcsolódó kiadványok:
A gyöngytyúk tenyésztése és fajtavédelme Magyarországon
A sertés-, szarvasmarha- és baromfitartás higiéniája és állomány-egészségtana