Leírás
Hazai gyógynövényekből, virágokból, bogyós és egyéb gyümölcsökből minden komolyabb ráfordítás nélkül készíthetők ízletes ágyas pálinkák, likőrök és borok. E könyv pontos útmutatásai és az ízesítőül ajánlott növények felhasználhatóságához összeállított táblázatos naptár segítségével az olvasónak garantálhatóan sikerülhet saját készítményét „megalkotnia”. A könyvben található száz recept többnyire klasszikus ágyas pálinkákra és likőrökre, de ritkaságszámba menő különlegességekre is vonatkozik. A receptek ízhatásuk szempontjából széles skálán mozognak, mely skála az almapálinkától és a bükkfalevéllikőrtől kezdve a cickafarkpezsgőn és a bodzaboron át a gyermekláncfűlikőrig és a cirbolyafenyő-pálinkáig terjed. Ennek megfelelően a végtermék fanyar, gyümölcsös és édes ízhatású lehet. De megemlíthetjük az üvegben növekvő-érő vilmoskörtét, a zölddiót, sőt az olyan gyógy- és fűszernövényeket, mint a borsmenta, az útifű és a kömény, melyek alkoholos áztatásával módfelett ízletes likőrök készíthetők.
Agroinform Kiadó, 2012.
Írta: Walter Gaigg
Kapcsolódó kiadványok:
Paraméterek
Szerző | Walter Gaigg |
Cím | Ágyas pálinkák |
Alcím | Likőrök és gyógykeserűk |
Kiadó | Agroinform Kiadó |
Kiadás éve | 2012 |
Terjedelem | 152 oldal |
Formátum | B/5, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 502 941 9 |
Tartalom
Ágyas pálinkák és likőrök
Ágyas pálinkák készítése: eszközök, készülékek, ízesítendő alkoholok, ízesítőül szánt gyümölcsök, cukrozás, fűszerezés, szűrés, tárolás
Borkészítési útmutató
Pezsgő- vagy habzóbor-készítési útmutató
Receptgyűjtemény, amely az aszatpálinkától a szilvalikőrig és az olyan klasszikus készítményekig terjed, mint a konyakos tojáslikőr, a kávélikőr, a narancslikőr vagy a sörlikőr