A táplálkozás százmillió éves története
Paraméterek
Szerző | Stephen Le |
Cím | A táplálkozás százmillió éves története |
Alcím | Mit ettek az őseink, és miért fontos ez ma? |
Kiadó | Typotex Kiadó |
Kiadás éve | 2021 |
Terjedelem | 296 oldal |
Formátum | B/5, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 4931 07 2 |
Stephen Le kanadai biológiai antropológus könyve elődeink táplálkozási stratégiáit feltáró nagy ívű történeti áttekintés, a világ különböző földrészein élő embereket és az ottani ételfogyasztási szokásokat bemutató szórakoztató útirajz, aktuális tudományos kutatás és meggyőző életmód-tanácsadó egyszerre. |
|
|
Leírás
Életünknek manapság kevés olyan területe van, amelyet annyi ellentmondásos információ terhel, mint az étrendünk: együnk sok húst, ne együnk sok húst, a teljes kiőrlésű gabonák egészségesek, a teljes kiőrlésű gabonák katasztrofálisak, csak bizonyos élelmiszereket szabad fogyasztanunk, mindent ehetünk, de mértékkel, és így tovább. A különböző kultúrák évszázados konyhái a bonyolult biológiai igények és a környezet által finomhangolt evolúció eredményei. Mit tehetünk az egészségünkért a tömegélelmiszerek korában? Stephen Le kanadai biológiai antropológus könyve elődeink táplálkozási stratégiáit feltáró nagy ívű történeti áttekintés, a világ különböző földrészein élő embereket és az ottani ételfogyasztási szokásokat bemutató szórakoztató útirajz, aktuális tudományos kutatás és meggyőző életmód-tanácsadó egyszerre.
Typotex Kiadó, 2021.
Írta: Stephen Le
Fordította: Varró Zsuzsa
Lektor: dr. Wunderlich Lívius
Kapcsolódó témakörök:
Tartalom
Bevezetés
Ízletes ízeltlábúak
A csábítás trükkjei a gyümölcsöknél
A hús kísértése
Ki (nem) szereti a halat?
Keménykedő keményítők
Elixírek
Titokzatos nyavalyák és a parazitapaktum
Jóból is megárt a sok: kalóriák
A táplálkozás jövője
Utószó
Köszönetnyilvánítás
Jegyzetek
Irodalom