Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Témakörök
A gasztronómia alapjai
Eredeti ár: 4.580 Ft
4.351 Ft
Online kedvezmény: -5%

A gasztronómia alapjai

Eredeti ár: 4.580 Ft
4.351 Ft
Online kedvezmény: -5%

A könyv a turisztikai szakképzésben részt vevő idegenvezető és turisztikai szervező, értékesítő tanulók számára készült, a legújabb kerettantervi követelmények figyelembevételével. Megismerkedhetnek a napjaink turizmusában és vendéglátásban kiemelt szerepet játszó gasztronómia fő területeivel: az ételek-italok elkészítésének, szervírozásának és fogyasztásának szabályaival, hazai tájegységeink kulináris sajátosságaival, a különböző nemzetek étkezési kultúrájával. 

Leírás

A könyv a turisztikai szakképzésben részt vevő idegenvezető és turisztikai szervező, értékesítő tanulók számára készült, a legújabb kerettantervi követelmények figyelembevételével. Megismerkedhetnek a napjaink turizmusában és vendéglátásban kiemelt szerepet játszó gasztronómia fő területeivel: az ételek-italok elkészítésének, szervírozásának és fogyasztásának szabályaival, hazai tájegységeink kulináris sajátosságaival, a különböző nemzetek étkezési kultúrájával. Szerepelnek a könyvben az étkezésre vonatkozó vallási előírások, az ünnepekhez kapcsolódó étkezési szokások és az egymással harmonizáló menü- és italsorok összeállításnak szabályai. Külön hangsúlyt kapnak napjaink gasztroturizmusának kedvelt célpontjai, a hazai és az európai borvidékek, leghíresebb termékeik, borútjaik és gasztronómiai rendezvényeik, valamint az ugyancsak komoly turisztikai vonzerőt jelentő hungarikumok.

 

Műszaki Könyvkiadó, 2018.

MK-5969

Írta: Horváth Péter

 

Kapcsolódó témakör:

Élelmiszer- és vendéglátóipar

Idegenforgalom, turizmus

Paraméterek

Szerző Horváth Péter
Cím A gasztronómia alapjai
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 204 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 6690 8

Kapcsolódó kiadványok