Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Témakörök
A cukrászati termelés alapjai
Eredeti ár: 5.200 Ft
4.680 Ft
Online kedvezmény: -10%

A cukrászati termelés alapjai

Eredeti ár: 5.200 Ft
4.680 Ft
Online kedvezmény: -10%

A kötet a Turizmus-vendéglátás ágazat szakmáinak alapképzéséhez készült, azzal a céllal, hogy a szakmaválasztás előtt álló tanulók megismerjék a cukrászok tevékenységét, a szakmai előírásokat, a munkakörnyezetet, a berendezéseket, gépeket, eszközöket, nyersanyagokat, valamint a cukrászati félkész és késztermékek alapműveleteit. 

Leírás

A kötet a Turizmus-vendéglátás ágazat szakmáinak alapképzéséhez készült, azzal a céllal, hogy a szakmaválasztás előtt álló tanulók megismerjék a cukrászok tevékenységét, a szakmai előírásokat, a munkakörnyezetet, a berendezéseket, gépeket, eszközöket, nyersanyagokat, valamint a cukrászati félkész és késztermékek alapműveleteit. A tankönyv az ágazati alapoktatás szakmai követelményei és vizsgafeladatain kívül megalapozza a szakirányú oktatás szakmai követelményeit. Célja nemcsak az ágazati alapvizsgánál megadott konkrét vizsgatermékek előállításának megismertetése, hanem egy változatos terméksor elkészítése, gyúrt és kevert omlós, forrázott és felvert tészták, különböző töltelékek alkalmazásával. A termékek előállításának elsajátítását a könyv szöveges leírásain és színes ábráin kívül QR-kód leolvasásával megnyitható digitális melléklet és videófilmek is segítik.

 

Műszaki Könyvkiadó, 2024.

MK-5814

Írta: Kemény Andrásné

Szakmai lektor: Kis Károlyné

 

Kapcsolódó témakörök:

Élelmiszer- és vendéglátóipar

Idegenforgalom, turizmus

Paraméterek

Szerző Kemény Andrásné
Cím A cukrászati termelés alapjai
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2024
Terjedelem 124 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 4716 7

Tartalom

Bevezető

1. A cukrászszakma bemutatása

2. Elvárások, előírások a cukrászatban

3. Cukrászüzem beosztása

4. A cukrászat berendezései, gépei, kéziszerszámai

5. Cukrászati termékek nyersanyagai

6. Cukrászati termékkészítés alapműveletei

7. Cukrászati alapozó gyakorlatok

Termék- és szakkifejezés-mutató

QR-kód mellékletjegyzék

Szakmai kisszótár

Irodalomjegyzék

Kapcsolódó kiadványok