Leírás
A kötet a Turizmus-vendéglátás ágazat szakmáinak alapképzéséhez készült, azzal a céllal, hogy a szakmaválasztás előtt álló tanulók megismerjék a cukrászok tevékenységét, a szakmai előírásokat, a munkakörnyezetet, a berendezéseket, gépeket, eszközöket, nyersanyagokat, valamint a cukrászati félkész és késztermékek alapműveleteit. A tankönyv az ágazati alapoktatás szakmai követelményei és vizsgafeladatain kívül megalapozza a szakirányú oktatás szakmai követelményeit. Célja nemcsak az ágazati alapvizsgánál megadott konkrét vizsgatermékek előállításának megismertetése, hanem egy változatos terméksor elkészítése, gyúrt és kevert omlós, forrázott és felvert tészták, különböző töltelékek alkalmazásával. A termékek előállításának elsajátítását a könyv szöveges leírásain és színes ábráin kívül QR-kód leolvasásával megnyitható digitális melléklet és videófilmek is segítik.
Műszaki Könyvkiadó, 2024.
MK-5814
Írta: Kemény Andrásné
Szakmai lektor: Kis Károlyné
Kapcsolódó témakörök:
Paraméterek
Szerző | Kemény Andrásné |
Cím | A cukrászati termelés alapjai |
Kiadó | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás éve | 2024 |
Terjedelem | 124 oldal |
Formátum | A/4, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 16 4716 7 |
Tartalom
Bevezető
1. A cukrászszakma bemutatása
2. Elvárások, előírások a cukrászatban
3. Cukrászüzem beosztása
4. A cukrászat berendezései, gépei, kéziszerszámai
5. Cukrászati termékek nyersanyagai
6. Cukrászati termékkészítés alapműveletei
7. Cukrászati alapozó gyakorlatok
Termék- és szakkifejezés-mutató
QR-kód mellékletjegyzék
Szakmai kisszótár
Irodalomjegyzék