Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

101 jógyakorlat mentortanároknak

Paraméterek

Szerző Lengyel Zsuzsa – Szekeresné Nádudvary Ildikó
Cím 101 jógyakorlat mentortanároknak
Kiadó ELTE Eötvös Kiadó
Kiadás éve 2024
Terjedelem 288 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 312 395 9
Eredeti ár:
4.990 Ft

A 101 jógyakorlat mentortanároknak hiánypótló ötletgyűjtemény, hibakalauz, szemléletbemutató kézikönyv, melyben vezetőtanárok és a pedagógusképzés többi szereplői osztják meg tapasztalatukat és nyújtanak praktikus, szakfüggetlen segítséget a tanítási gyakorlat legkülönbözőbb kérdéseiben. 

Leírás

A 101 jógyakorlat mentortanároknak hiánypótló ötletgyűjtemény, hibakalauz, szemléletbemutató kézikönyv, melyben vezetőtanárok és a pedagógusképzés többi szereplői osztják meg tapasztalatukat és nyújtanak praktikus, szakfüggetlen segítséget a tanítási gyakorlat legkülönbözőbb kérdéseiben. Ezek között szerepel a gyakorlóhelyek intézményi kultúrája, a tanítási gyakorlat indítása, a hospitálás, az óratervezés, az óravezetés, az óramegfigyelés, az óramegbeszélés, a gyakorlat zárása és értékelése, a hosszú gyakorlat vezetése, a felmerülő nehézségek, illetve a tanárjelöltek és a diákok tapasztalata a tanítási gyakorlattal kapcsolatban. A bemutatott módszerek éppúgy jelentenek támpontot a hosszútávú stratégiaépítésben, mint a mindennapi helyzetek és a különös esetek megoldásában, és épp annyira szólnak a gyakorlóiskolai vezetőtanároknak, mint a partnerintézmények mentorainak.

Az olvasó pillanatok alatt ki tudja keresni az őt érdeklő módszert, jógyakorlatot, bevált fogást, apró praktikát, és változtatás nélkül fel tudja használni, vagy tovább tudja gondolni, saját körülményeire tudja alkalmazni őket. Szemléletének frissítése, eszköztárának bővülése megkönnyíti és gazdagítja vezetőtanári munkáját, elősegíti a tanárjelöltek szakmai fejlődését és támogatja pályán maradásukat.

 

ELTE Eötvös Kiadó, 2024.

Szerkesztette: Lengyel Zsuzsa – Szekeresné Nádudvary Ildikó

Szakmai lektor: Fenyő D. György

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
1.870 Ft 561 Ft